Calidris tammivaneri ja pintakäsittely

Kaikki puiset Calidris-kalusteiden rungot vaneroidaan massiivipuulistoin, materiaalina tammivaneri. Massiivipuussa tammivaneri varmistaa tasaisemman laadun, ja selkeät puunsyyt ja rakenteet sekä vakaan puulevyn, joka ei elä. Massiivipuu on elävä materiaali ja elää ilmankosteuden ja lämpötilan mukaan. Jotta massiivipuu olisi vakaampi, se täytyisi liimata yhteen monista kapeammista kappaleista.

Me olemme valinneet käyttää tammea - kaunis tammivaneri näyttää rakenteensa ja puunsyyt selkeästi. Puussa on luonnollista vaihtelua, joka riippuu siitä, onko vaneri leikattu lähempää puunrungon sydäntä vai kuorta, kun puu on kasvanut. Puu imee itseensä mineraaleja maaperästä, jotka näkyvät puun vuosirenkaissa tummana pohjana. Nämä niin kutsutut mineraaliraidat vaihtelevat kasvupaikan mukaisesti. Luonnollinen vaihtelu on laatu ja juuri se tekijä, joka erottaa luonnontuotteen teollisesta jäljitelmästä kuten kalvosta, laminaatista ja melamiinista. Se tarkoittaa myös sitä, että jälkitilaustuotteiden väri voi vaihdella, mutta värierot tasoittuvat ajan myötä altistuessaan auringonvalolle.

Mitä tammivaneri on

Tammivaneri on 0,4 mm paksua puuviilua, joka liimataan paineessa puukuitulevyn päälle. Puukuitulevy hiotaan 15 mm paksuiseksi, joten valmiin materiaalin paksuus on 16 mm. Kaikki Calidris-sarjan puuaines on peräisin EU:sta kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti. 95-98 % puusta on peräisin Kroatiasta.

Vaneri lajitellaan eri laatuihin A-D. Dansanilla on käytössä vain laadun A tammivaneri runkojen ja etuosien pintaan ja laatu B etuosien taustapuolella ja kaappien sisäosiin.

Laatu A:
Etupäässä kvarttisahattu tammivaneri, joka on leikattu pystysuoraan puunsyiden vastaisesti ja antaa lineaarisen ja tasalaatuisen syyrakenteen. Tuoreita oksankohtia voi esiintyä enintään Ø 6 mm mittaisina, eli puussa ei näy repeämiä. 60-120 mm levyiset vaneriviilut liimataan yhteen reunasta.

Laatu B:
Yhdistelmäsahattu vaneri puun poikkileikkaussyiden mukaisesti. Syyrakenteessa esiintyy enemmän vaihtelua ja keilamainen kuvio. Ø 15 mm oksakohtia ja repeämiä voi esiintyä, mutta tammivaneri on materiaali, jossa rakenteellisia repeämiä ei oksan ympärillä näy. Erilevyiset vaneriviilut liitetään toisiinsa siksak-menetelmällä sulatelangalla taustapuolelta.

Kvarttisahattu:

Läpisahattu:

Värin vaihtelu

Valikoimissamme on kuusi erilaista tammivaneri väriä, jotka kaikki sävytetään samasta raakavanerista, jota säilytetään pimeässä (”dark room”), suojassa auringon aiheuttamilta värimuutoksilta. Jokaiseen tilaukseen kuuluvat komponentit lähetetään kumppanillemme, joka sävyttää ja petsaa pinnat määräystemme mukaisesti. Tämän vuoksi toimitusaika on 5 viikkoa, mutta samalla varmistetaan, että laatuvalvontaamme kuuluu sekä raaka tammivaneri että valmis tulos. Samalla voimme tarjota laajan värivalikoiman.

Uutuutena läpivärjätty puuviilu, jonka värin voit valita itse.

Musta tammi

Valkoinen tammi

Harmaa tammi

Punaruskea tammi

Vaalea tammi

Tumma tammi