Haderslev, 05.03.2020

Tanskalainen kylpyhuonekalustekonserni Dansani ostaa ruotsalaisen kilpailijansa INR:n ja kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi

Dansanin omistaja ja toimitusjohtaja Carsten Friis ostaa ruotsalaisen kilpailijansa INR Iconic Nordic Roomsin. Hankinnan myötä Dansanista ja INR:stä tulee suurin kylpyhuonekalusteiden ja suihkuratkaisujen toimittaja Pohjoismaissa. Dansanilla on vahva asema Tanskassa, INR:llä Ruotsissa ja kummallakin yrityksellä on vahva asema Norjassa ja Suomessa. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto Pohjoismaissa on yli 500 milj. Tanskan kruunua eli noin 67 MEUR.

INR:llä ja Dansanilla on vahva tuotevalikoima. INR:llä on entuudestaan johtava asema räätälöidyissä suihkuratkaisuissa, kun taas Dansani on johtava kylpyhuonekalusteiden valmistaja. Lähiajan tavoite on keskittyä molempien yritysten olemassa olevaan toimintaan, josta he ovat tunnettuja Pohjoismaissa sekä keskinäisen yhteistyön vahvistamiseen. Jatkossa tavoitteena on laajentua Keski-Euroopan markkinoille.

”INR on täydellinen kumppani Dansanille: Nämä kaksi yritystä täydentävät toisiaan valikoiman, kulttuurin ja markkina-aseman suhteen. Dansanin ja INR:n yhdistymisen myötä yritystoiminta saa tarvittavan vahvuuden ja kasvupohjan, joka on välttämätöntä myynnin kasvattamiseksi nykyisillä markkinoillamme ja laajentumiseksi uusille markkinoille. Olen todella iloinen, että osto onnistui”, kertoo toimitusjohtaja Carsten Friis.

”On paras mahdollinen tulevaisuudenkuva, että Dansanista tulee INR:n uusi omistaja. Fuusioituminen merkitsee paljon työntekijöillemme ja asiakkaillemme. Erityisesti asiakkaamme hyötyvät merkittävistä eduista, sillä voimme tarjota entistä suuremman tuotevalikoiman, parempaa palvelua ja kattavampaa osaamista. Siksi luovutan viestikapulan Carsten Friisille, josta tulee uuden Dansani/INR-yrityksen toimitusjohtaja.” Näin sanoo Per Skårner, joka oston jälkeen vetäytyy operatiivisesta vastuusta, mutta jatkaa INR/Dansanin hallituksessa.

Lisätietoja antavat:

Carsten Friis
Omistaja ja toimitusjohtaja
Dansani A/S
cfr@dansani.dk
+45 21 78 66 98

Johan Nyman
Nordic Head of Sales and Marketing
INR Nordic AB
johan.nyman@inr.se
+46 739 40 05 29

 

INR Nordic AB
INR suunnittelee, valmistaa ja myy kylpyhuonekalusteita, räätälöityjä suihkuratkaisuja ja pyyhekuivaimia. Muotoilu on skandinaavista, yksinkertaista ja laadukasta, yksityiskohtiin keskittyvää. INR perustettiin vuonna 1988 Skånessa ja sen pääkonttori sijaitsee Malmössä ja tuotanto sekä Malmössa että Jönköpingissä. Vuodesta 2010 on INR ollut pääomayhtiö CapManin omistuksessa. INR:n päämarkkinat ovat Ruotsi, Norja ja Suomi. Lue lisää: www.inr.fi

Dansani A/S
Dansani kehittää ja markkinoi kylpyhuonetuotteita. Sen juuret ovat syvällä tanskalaisessa muotoiluperinteessä, jossa laadukas käsityö, yksinkertaisuus ja toiminnallisuus ovat ajattomien ja tyylipuhtaiden tuotteiden ydin. Dansani on laatutietoisten asiakkaiden valinta. Dansani on perustettu vuonna 1983 ja sen pääkonttori on Haderslevissa. Sillä on myyntiyhtiöitä Englannissa, Hollannissa, Saksassa,Norjassa ja Ruotsissa. Dansanin liikevaihdosta 80 % tulee ulkomailta.