Kestävä kehitys ja ympäristö

Kaikkien on ajateltava arjessaan kestävää kehitystä. Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa energiaa kuluu paljon. Siitä on siis hyvä aloittaa, kun haluat elää kestävämmin.

Kestävyys – vastuu velvoittaa

Dansanilla vastuu ympäristöstä on itsestäänselvyys. Siksi pyrimme monin eri tavoin vähentämään ympäristövaikutustamme. Esimerkiksi kaikki puuviilumme tulee kestävästi viljellyistä eurooppalaisista metsistä. Politiikkamme kierrätykseen ja tuotantohävikin vähentämiseen on yksiselitteinen.

Kestävyydessä on kyse muustakin kuin ympäristöstä. Siksi panostamme työnantajana paljon sekä työympäristöön että työntekijöiden oikeuksiin, myös muulla tavoin kuin vain sisäisesti. Valitsemme tavarantoimittajamme tarkoin sillä perusteella, kuinka he johtavat yritystään ympäristönsuojelun ja työolosuhteiden kannalta.

Ympäristö, kestävä kehitys ja ilmasto

Dansani kehittää, valmistaa ja markkinoi kylpyhuonetuotteita. Samalla vaalimme yli 40-vuotista korkean laadun ja hyvän käsityön perinnettä. Lähtökohtanamme on tervejärkinen liiketoiminta sekä ympäristö- ja ilmastotoimiemme vahvistaminen.

Otamme vastuun ympäristöstä ja pyrimme vähentämään siihen kohdistuvaa kuormitusta. Lisäksi kehitämme jatkuvasti työtämme ympäristön ja ilmaston hyväksi.

Haluamme

  • Muotoilla tuotteemme niin, että niiden valmistus, käyttö ja hävittäminen haittaavat ympäristöä mahdollisimman vähän.
  • Käyttää raaka-aineita, vettä ja energiaa tehokkaasti ympäristövaikutusten vähentämiseksi.
  • Vähentää päästöjä, jätettä ja jätevettä.
  • Ylläpitää työntekijöiden korkeita turvallisuusstandardeja ja edistää vastuullista asennetta ympäristöä kohtaan.
  • Tehdä yhteistyötä tavarantoimittajiemme, asiakkaidemme ja muiden yhteistyökumppaniemme kanssa saavuttaaksemme paremmat ympäristöstandardit.
  • Seurata uusia mahdollisuuksia parantaa tuotteidemme ja tuotantomme ympäristöystävällisyyttä yleisiä odotuksia enemmän.

YMPÄRISTÖ JA KESTÄVÄ KEHITYS TUOTTEISSA

Mitä me siis teemme auttaaksemme sinua tekemään kestävimmät valinnat kylpyhuonekalusteiden suhteen?

Aluksi keskitymme vain ratkaisuihin, jotka täyttävät korkeat laatuvaatimuksemme - sillä kestävyys on myös yksi tavoite kestävämpään tuotteeseen johtavalla tiellä.

Siksi tarjoamme kaikille kalusteillemme 10 vuoden takuun. Lisäksi on tietenkin mahdollista korjata tai vaihtaa yksittäisiä osia, mikä voi pidentää kalusteiden käyttöikää entisestään. Tällainen voi olla esimerkiksi laatikossa olevan valon elektroninen ohjain tai vaurioitunut laatikon etuosa.

Mutta tietysti on myös muita tekijöitä. Tarkastellaan eri mallistoja ja tuoteryhmiä kestävän kehityksen näkökulmasta, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Calidris, jonka etuosa on viilutettu
Calidris, jolla on sileä etuosa

YKSINOIKEUDELLA CALIDRIS JA YMPÄRISTÖ

Calidris-huonekalut koostuvat kahdesta erityyppisestä puusta - viilutettu etuosa on lastulevyä ja sileä etuosa on lakattua MDF-levyä. Kestävämpi valinta on lastulevylle kiinnitetty viilutettu etulevy. Tässä tapauksessa lastulevy koostuu 2/3 kierrätyspuusta. Tämä koskee myös puisia työtasoja ja puisia hyllyjä.

Kaikki Calidris-huonekalujen levyissä käytetty uusi puu on peräisin kestävästä metsätaloudesta EU:ssa. 93 % kaikista huonekalujemme puumateriaaleista on sertifioitu täydellä jäljitettävyydellä, ja tavoitteena on tietenkin 100 %. 

DANSANI ON PEFC:N JÄLJITETTÄVYYSSERTIFIOITU

Dansani A/S on nyt PEFC Chain of Custody -sertifioitu. Hankkimalla PEFC-sertifioitua puuta tuemme metsien kestävää hoitoa maailmanlaajuisesti.
 
Vuoden 2024 loppuun mennessä voimme tarjota kaikkia valikoimiamme PEFC-sertifioituina, ja jo nyt osa Mido+-kylpyhuonekalusteistamme on saatavilla PEFC-sertifioituina. Tämä koskee Mido+:a, jonka värit ovat lämmin tammi, tummanharmaa puu, mattaharmaa ja musta kuvio.

Luna-huonekaluissa on 2 erilaista pintakäsittelyä sisustuksesta riippuen.
YOU Urban, joiden etupaneelit on valmistettu 2/3 kierrätetystä puusta.

PINNAT YOU & LUNA

Kaikkien Luna-huonekalujen runko (lukuun ottamatta kalusteita, joissa on integroidut kahvat) on melamiinipinnoitettua lastulevyä, ja sama pätee myös kaikkiin Luna-huonekalujen puukoristeisiin etulevyihin. Myös Luna-puutyötasot on valmistettu lastulevystä - ne on vain pinnoitettu laminaatilla. YOUn kohdalla sama koskee kaikkia YOU Urban -malliston runkoja ja etulevyjä.

Nämä melamiinipinnoitetut lastulevyt, jotka muodostavat suurimman osan sekä YOU- että Luna-mallistojen työtasoista, koostuvat 2/3:sti kierrätetystä puusta. Vanhan lastulevyn se osa, jota ei voida käyttää uudelleen uuden lastulevyn valmistuksessa, poltetaan tuotantoenergian tuottamiseksi, joten mikään ei mene hukkaan. 

KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAISET PESUALTAAT

Mikä pesuallas kannattaa valita, kun haluat olla kestävä? Meillä Dansanilla on muutama hyvä ehdotus.

Kauniiden Silestone®-pesualtaiden ja -työtasojen osalta 20 prosenttia materiaalista kierrätetään, 99 prosenttia tuotannossa käytetystä vedestä kierrätetään ja sähkö on peräisin 100-prosenttisesti uusiutuvista energialähteistä, joten olemme tekemisissä toimittajan kanssa, jolle ympäristönäkökohdat ovat ensiarvoisen tärkeitä. Silestone® -tuotteet valmistetaan Espanjassa.

Posliiniset pesualtaat ovat yleisimmin käytettyjä pesualtaita, ja ne ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, ja niitä voidaan rakeistaa ja käyttää tien täytteenä tai muihin käyttötarkoituksiin ilman vaarallisten aineiden huuhtoutumisriskiä - ja ne voidaan myös kierrättää uusien pesualtaiden valmistukseen,
edellyttäen, että on olemassa palautusohjelma. Dansanin pesualtaat ovat peräisin Kiinasta, Italiasta ja Turkista.

Mido+ on hyväksytty käytettäväksi Pohjoismaisen Joutsen-ympäristömerkin saaneissa rakennuksissa.

HYVÄKSYTTY POHJOISMAISEN JOUTSENEN YMPÄRISTÖMERKITTYYN RAKENTAMISEEN

Useat huonekalusarjamme on hyväksytty käytettäväksi pohjoismaisen Joutsen-ympäristömerkin saaneissa rakennuksissa sukupolven 3 kriteerien mukaisesti. Tämä koskee Mido+-, Mido Project-, Luna- ja YOU-sarjoja.

PITKÄ KÄYTTÖIKÄ ON KESTÄVÄMPI

Match-suihkuissa käytämme hyvää ja vahvaa 6 mm:n turvalasia, jossa on kestävä ja ympäristöystävällinen EasyCare-käsittely, ja XXL-suihkujen suuremmissa ratkaisuissa käytämme 8 mm:n turvalasia. Vahva lasi kestää monta vuotta, ja lasimme on myös testattu ja täyttää EN 4428:2015 & EN12150 -standardien vaatimukset, joihin kuuluvat muun muassa vakaus ja karkaisu.

YMPÄRISTÖ SUIHKUSSA – RATKAISUT

Molempien suihkusarjojen profiilit on valmistettu vahvasta alumiiniseoksesta, ja ne on valmistettu 25-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista. Tämä tarjoaa uskomattoman pitkän käyttöiän sekä toiminnallisia ja muotoilullisia etuja, ja alumiinia voidaan kierrättää lähes loputtomasti.

Dansani Corona soikea peili

VALOT, PEILIT JA YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT

Kaikki Dansanin valonlähteet ovat korkealaatuisia, energiaa säästäviä LED-valoja, joiden käyttöikä on 20 vuotta 4 tunnin päivittäisellä käytöllä. Ja kun valaisin syttyy viimeisen kerran, voit helposti purkaa sen ympäristöystävällistä ja asianmukaista jätteiden lajittelua varten. Lisäksi rajoitamme kemikaalien ja vaarallisten aineiden pitoisuuksia kaikissa sähkölaitteissamme.

 Kaikki Dansanin peilit ovat korkealaatuisia ja siksi pitkäikäisiä.

YMPÄRISTÖ PAKKAUKSISSA

Dansanilla on työryhmä, jonka tehtävänä on kehittää ja arvioida kaikkia pakkauksiamme kestävän kehityksen näkökulmasta.

Viimeksi ryhmä on ottanut käyttöön sellofaania polystyreenin korvaajana. Tämä tarkoittaa, että poistamme asteittain polystyreenin käytöstä kaikissa pakkauksissamme kierrätettävällä sellofaanilla.

Samalla vähennämme muovin käyttöä peilien ja suihkukaappien pakkauksissa.  

KESTÄVYYSTOIMENPITEET: TUOTANTO

Vuonna 2023 Dansani asensi aurinkopaneelit tuotantohallien katolle. Järjestelmä voi tuottaa jopa puolet sekä tuotannon että hallinnon käyttämästä sähköstä. Olemme lisänneet eristystä ja vähentäneet lämmönkulutusta varastoissa, ja otamme lämmön talteen tuotantohalleissamme. Lisäksi vähennämme tuotantokoneiden energiahukkaa.

JÄTTEIDEN LAJITTELU TUOTANNOSSA

Dansanissa olemme siirtyneet 8 jätelajista tai -lajikkeesta 16 jätelajikkeeseen. Tämä tarkoittaa, että lajittelemme entistä enemmän kierrätettäviä materiaaleja ja vähennämme näin merkittävästi jäännösjätteen määrää. Tämä tarkoittaa, että 95 prosenttia kaikesta jätteestä voidaan kierrättää.

Ympäristöaloitteet hallinnossa

TOIMISTON YMPÄRISTÖALOITTEET

Etsimme keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi paitsi tuotannossamme myös hallinnossamme. Täällä olemme asentaneet liiketunnistimia, jotka minimoivat toimistotilojen ja näyttelyiden valaistukseen käytettävän sähkön, ja varmistamme, että tietokoneet ja tietokoneiden näytöt sammutetaan, kun niitä ei käytetä.

Seuraamme myös tarkasti lämmönkulutustamme ja tarkistamme järjestelmämme ja lämpötilat eri toimistoissa.