Product added to basket

 • Dansani FI Logo

Tuotteet - Dansani Calidris

Tinkimätöntä muotoilua ja käsityötä kaikenkokoisiin kylpyhuoneisiin

Dansani Calidris -kylpyhuonekalusteiden laatu on tinkimätöntä. Se on tuotesarja elämännautiskelijalle, joka haluaa hemmotella itseään parhailla luonnonmateriaaleilla ja tanskalaisella muotoilulla. Sarjan muotoilun lähtökohtana on ajatus täydellisestä kalustesarjasta, joka on toiminnallinen ja tyylikäs kaiken kokoisissa ja muotoisissa tiloissa. 

Calidris-sarjan perusmuotona on 20 x 20 cm neliö, josta voi koota paljon erilaisia elementtejä. Muotokieli on kaikissa kalusteissa samanlainen; syvyys, leveys ja korkeus sen sijaan vaihtelevat.

Altaiden ja kaksoisaltaiden hienostuneet linjat sopivat juuri sellaiseen ratkaisuun kuin itse toivot. Sarjassa on myös suuri valikoima lisäkaappeja ja tyyliin sopivia peilejä sekä valaisimia, joiden avulla kylpyhuoneen sisustaminen on helppoa ja hauskaa.


Katso esite »

Väritä kylpyhuoneesi

Halutessasi voit saada Calidris-kalusteet todella personoituna: Jos perusvärit eivät miellytä, voit valita kaappiisi minkä tahansa haluamasi värin. Ja tämä ei koske pelkästään ovia, laatikoita ja kaappeja, vaan myös lisätarvikkeita, kuten jakkaroita, peilin kehyksiä ja hyllyjä. Leiki väreillä ja luo kylpyhuoneeseen omaa ilmettä!

Lue lisää Calidris-sarjasta lehdistötiedotteestamme

Shape - Mittojesi mukaan valmistettu

Shape-altaiden ja -pöytätasojen kapeat linjat tuovat kepeyttä ja tyylikkyyttä Calidriksen jo ennestäänkin pelkistettyyn muotoiluun. Shape on saatavana neljässä värissä ja joko pelkkänä pöytälevynä tai yhden tai kahden altaan kanssa. Altaat ja pöytätasot valmistetaan mittojen mukaan erittäin kestävästä, mutta samalla kevyestä ja helposti työstettävästä, vain 12 mm paksusta solid surface -materiaalista.

Mittojen mukaisen Calidris Shape -altaan/pöytätason tilauslomakkeen löydät täältä.

Jupiter

Jupiter on yksi suosituista valaisinmalleistamme. Sitä on saatavana niin riippuvalaisimena kuin katto- ja peilivalaisimenakin. Niinpä voit luoda kylpyhuoneen valaistuksesta ja muusta sisustuksesta kauniin kokonaisuuden.

 

Dansani Calidris, tuotetiedot

 

FRAME- JA CANTO-ALLAS

Dansani Calidris -posliiniallas on aitoa lasitettua saniteettiposliinia, joka on kestävä keraaminen materiaali. Kun se poltetaan n. 1 220 asteessa, lasite sulaa ja muodostaa kovan, sileän, kiiltävän ja helposti puhdistettavan pinnan.

FORM-ALLAS

Altaiden tausta on valkolakattu ja altaat on valmistettu erityisestä kristallinkirkkaasta lasista. Sen väri on neutraalimpi kuin tavallisen tasolasin, koska materiaali sisältää vähemmän rautaoksidia. Altaat ovat helppohoitoisia ja niiden pinta kestää tavallisia kemikaaleja.

SHAPE-ALLAS

Shape Solid Surface -allas on valmistettu kestävästä, akryylipohjaisesta, homogeenisesta materiaalista, jossa on tiivis ja helposti puhdistettava pinta.Shape-allas tarvitsee tuekseen kaapit, joissa on vahvistukseksi lisätty tukeva,maalattu teräskehikko. 
HUOM. Altaan ohut muoto vaatii alleen täysimittaisen, kaapeilla varustetun kalustekokonaisuuden. Allas voi kuitenkin kantaa jopa 100 mm:n ylityksen ilman tukea.

Shape-altaan testaus

Olemme tehneet suositulle, Solid Surface -materiaalista valmistetulle uuden Calidris-sarjan altaalle mittavat testit. 

Testitulosten perusteella materiaali kestää seuraavia aineita:

 • Asetoni, hiustenvalkaisuaineet ja sprii
 • Kosmetiikka ja voiteet
 • Muut kylpyhuoneen puhdistusaineet ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 • Kahvi ja etikka

Vahingon sattuessa voit melko helposti poistaa edellä mainitut aineet vedellä, miedolla yleispuhdistusaineella tai Dansani Clean & Shine polish -puhdistusaineella. Kynsilakkatahrat voit poistaa asetonilla.

Solid Surface -materiaali ei ole naarmunkestävää: Kynsiviila, kynsisakset ym. välineet voivat aiheuttaa naarmuja. Ne voit poistaa Dansani Clean & Shine polish-puhdistusaineella tai hiomalla hienojakoisella hiomapaperilla.

Kuivunut hiusväri ei lähde pinnasta, suosittelemme ettet käytä hiusvärejä altaan läheisyydessä.

KAAPIT

15 mm pintaviilutettu MDF-levy puureunalistoilla, lakattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttilakalla, joka saa aikaan kovan ja helposti puhdistettavan pinnan. Kiiltävänvalkoinen, mattavalkoinen ja erikoisvärit on maalattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttimaalilla. Kaappien liitokset on tehty puuseppätasoisilla ponteilla. Kaapit toimitetaan valmiiksi koottuina. Toimitukseen kuuluu taustalevy, kolmeen suuntaan säädettävät ripustushelat seinäasennukseen. Shape Solid Surface -altaille tarkoitetut kaapit ja tasot on varustettu kaapin yläosaan sijoitetuilla, tukevilla, maalatuilla teräskehikoilla, jotka toimivat altaan lisävahvistuksena. LED-valaistuksen voi tilata erikseen laatikoihin, alakaappiin sekä seinäkaappien sisälle. 

HYLLYT

Kaikkien kaappien vakiotoimitus sisältää 6 mm kristallinkirkkaat lasihyllyt, joissa on hiotut reunat sekä kromatut hyllynkannattimet, jotka luovat valoisan vaikutelman. Tämä ei koske allaskaappeja.

OVET JA ETUOSAT

15 mm pintaviilutettu MDF-levy puureunalistoilla, lakattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttilakalla, joka saa aikaan kovan ja helposti puhdistettavan pinnan. Kiiltävänvalkoinen, mattavalkoinen ja erikoisvärit on maalattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttimaalilla. Kaikki uuovet toimitetaan tukevilla, vaimennetuilla klipsisaranoilla, jotka varmistavat, että ovet menevät pehmeästi ja äänettömästi kiinni. Saranat ovat äädettävissä kolmeen suuntaan. Kaikissa ovissa ja laatikoiden etulevyissä on fasettireuna, joka toimii integroituna ja näkymättömänä vetimenä korkeiden kaappien sekä ylä- ja allaskaappien ovissa. 

LAATIKOT

Laatikoissa on valkoiset metallireunat, ne ovat täysin ulosvedettäviä ja niissä on vaimennettu palautusmekanismi, jonka ansiosta ne menevät pehmeästi ja äänettömästi kiinni. Laatikot ovat kolmeen suuntaan säädettäviä ja niissä on mukana kuminen liukuestematto. Läpivientiaukolla varustetuissa laatikoissa on mukana kannellinen tilanjakaja. Optimaaliseen tilanjärjestykseen on tarjolla valinnaisena irrallisia, mattavalkoisia tilanjakajia. 

ALLASKAAPIT

Kaikki allaskaapit on koottu perinteisin pontein, ne toimitetaan vakiona ilman tasoa. Taustalevyssä on valmiina läpivienti standardivesilukkoa ja seinäviemäröintiä varten. Yhdellä laatikolla varustettu allaskaappi toimitetaan vakiona jaetulla laatikolla. 40 cm korkea allaskaappi kahdella laatikolla toimitetaan vakiona jaetuilla laatikoilla. 60 cm korkea allaskaappi kahdella laatikolla toimitetaan vakiona jaetulla ylälaatikolla ja kokonaisella alalaatikolla. Jaettujen laatikoiden ansiosta vesilukot ja viemäröinnit on helppo asentaa. Shape Solid Surface -altaille tarkoitetut kaapit ja tasot on varustettu kaapin yläosaan eteen ja taakse sijoitetuilla kahdella lisätuella, jotka on tehty maalatuista, tukevista teräsprofiileista. Jokaisessa allaskaapin jaetussa laatikossa on integroitu mattavalkoinen tilanjakaja kannella.

Lisää kannellisia tilanjakajia voi tilata lisähinnasta. Valinnaisena voi molempiin laatikoihin lisätä energiaa säästävän LED-valaistuksen, jonka mukana tulee 230 V pistorasia alimpaan laatikkoon. Teho 2–6 W laatikon leveydestä riippuen. Paloaika 30 000 tuntia. Allaskaappi valaistuksella on IP44-hyväksytty.

PUUTASOT JA PUUHYLLYT KONSOLILLE

25 mm lastulevy 3 mm pintaviilutetulla HDF-levyllä ja puureunalistoilla, lakattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttilakalla, joka saa aikaan kovan ja helposti puhdistettavan pinnan. Kiiltävänvalkoinen ja mattavalkoinen on maalattu kosteutta kestävällä kaksikomponenttimaalilla. Jotta taso ei taipuisi altaan painosta, sitä tukemaan rakennetaan allasaukon eteen ruostumattomasta teräksestä oleva tukilista.

VIILUTETUT PUUTASOT JA PUUHYLLYT ERIKOISMITOILLA

Kuvaus edellisessä kappaleessa. Maksimipituus 2440 mm ja maksimisyvyys 900 mm. Hinta ja toimitusaika ilmoitetaan mitoilla varustetun piirustuksen perusteella.

KANNATTIMET

Nelikulmainen teräsprofiili kiillotettua ruostumatonta terästä, viimeistellyt liitokset ja yhteensopivat, ruostumattomalla teräksellä pinnoitetut kiinnikkeet.

SOLID SURFACE -PÖYTÄPINNAT JA -TASOT

12 mm akryylipohjainen, homogeeninen materiaali, jossa on tiivis ja helposti puhdistettava pinta. HUOM. Ohut muotoilu vaatii pöytäpinnan ja tason alle täyden kalustuksen kaappeineen.

NELJÄ ERI PEILIMALLIA
 1. Valkoinen, kiiltäväksi lakattu, taustavalaistu peili, jossa on pyöreät kulmat ja taakse sijoitettu, energiaa säästävä LED-lista, josta paistaa valo peilin mattalasisen reunuksen läpi.
 2. Lisävarusteena saatavana ulkoisilla LED-valaisimilla varustettu peili, jossa on kosketusvapaa tunnistin sisäänrakennetulla muistitoiminnolla.
  Siihen saa myös valinnaisena sisäänrakennetun lämmityksen, jolloin peili ei huurru.
 3. Kehyspeili integroidulla, energiaa säästävällä LED-valaistuksella peilin yläosassa.Peilissä on liiketunnistinkatkaisija. Kehyksen puuosat on rakennettu kuten kaappien runko-osat. Kehyspeilin alaosaan voidaan tilata LED-alavalot, jotka valaisevat tehokkaasti myös allasalueen.
 4. Pyöreä kehyspeili, integroitu ja ohjattava LED-valo koko kehyksen ympäri. Kehyksen värivaihtoehdot: mattamusta tai messinki.


Kaikki peilit toimitetaan kiinnitysheloilla. Kaikki peilit ovat IP44-hyväksyttyjä.

PEILIKAAPIT

Kaikki peilikaapit toimitetaan vakiona integroidulla pistorasialla ja liiketunnistinkatkaisijalla sekä vaimennetuilla ovilla. Mukana tulee suurentava peili (suurentaa x 5), jonka voi sijoittaa haluamalleen korkeudelle. Kaikissa Calidris-peilikaapeissa on taustalevynä 9 mm:n MDF-levy, jonka pinnassa on peilikalvoinen akryylilevy. Toimitus sisältää 6 mm:n siirrettävät, kristallinkirkkaat lasihyllyt, jotka luovat valoisan vaikutelman. Kaikki peilikaapit ovat IP44-hyväksyttyjä ja niihin on saatavilla kolme valaisinvaihtoehtoa. Peilikaappeihin voidaan lisätä sisäänrakennettu, energiaa säästävä LED-allasvalo, joka valaisee tehokkaasti allasalueen. Tarjolla on myös akryylilokerikkoja pikkuesineiden säilyttämiseen.

LISÄTARVIKKEET

Mobile-pyyheteline, hyllyjä ja pyyhekoukkulistoja kiiltävänvalkoisina, tumman tammisina tai vaalean tammisina sekä trendi- ja erikoisväreissä. Metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Laatikoiden tilanjakajat ovat mattapintaista, valkolakattua MDF:ää. Tilanjakajiin kuuluu kannet. Tukevia, luonnonvärisiä punoskoreja,  jotka on punottu jauhemaalattuun teräskehikkoon. Valkoisia, pinottavia akryylilokerikkoja peilikaappeihin, laatikoihin ja kaappeihin. Korkeiden kaappien ulosvedettävät laatikot ovat mattavalkoista tai erikoisväreillä maalattua MDF-levyä.

VETIMET

Vetimet valittavissa runsaasta valikoimasta. Katso vaihtoehdot hinnastosta.

ASENNUS

Jokaisen toimituksen mukana tulee asennustarvikkeet ja -ohjeet.

PUUTUOTTEISTA YLEISESTI

Etuosien viilun suunta seuraa tuotteiden pituussuuntaa. Korkean kaapin ovessa on siis pystysuuntaan menevä viilu, kun taas laatikossa on vaakasuuntaan menevä viilu. Käyttämämme viilu on eurooppalaista tammea. Puutuotteille on ominaista pintojen ja värien vaihtelu. Siksi on luonnollista, että viilussa tai väreissä on poikkeavuuksia, joita ei voi pitää tuotevirheinä. Aito viilu imee auringonvaloa, joten siihen tulee värimuutoksia ajan myötä.

TAKUU

Tuotteilla on viiden vuoden tuotantovirhetakuu.

 

Käytännöllistä tietoa


ENNEN TILAAMISTA

Dansani Calidris -sarjaa valmistetaan yksilöllisesti, tilauskohtaisesti. Siksi toimitusaika on yleensä kuusi viikkoa.

HUOM. Shape-altaiden, pöytälevyjen, tasojen ja erikoisvärien toimitusaika on kuusi viikkoa.

ENNEN ASENNUSTA

Lue huolellisesti asennusohjeet ennen asennuksen aloittamista. Valtuutetun LVI-asentajan tulee tehdä kaikki vesi- ja viemäriliitännät ja valtuutetun sähköasentajan kaikki sähköasennukset. Huomaa, että posliinialtaiden mitoissa on mittatoleranssi.

KUNNOSSAPITO

Lue aina huolellisesti kalusteiden mukana toimitetut hoito-ohjeet. Lue aina puhdistus-aineiden käyttöohjeet ja tuotetiedot ennen kuin käytät niitä kalusteisiin. Hankaavia, syövyttäviä tai happamia puhdistusaineita tulee välttää. Kuivaa aina allas ja kalusteet käytön jälkeen. Se helpottaa huomattavasti puhdistamista, ja vältät myös mahdolliset kalusteiden kosteusvauriot.

YLEISTÄ

Dansani pidättää itsellään oikeuden muuttaa ja parantaa tuotteitaan ilman ennakkoilmoitusta. Dansani ei vastaa esitteen painovirheistä. Erikoistilauksesta valmistetuilla tai kootuilla ja asennetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Jos haluat kaappeja, joita ei löydy hinnastostamme, voimme lisämaksusta koota olemassa olevista komponenteista haluamasi kaapin. Kysy lisätietoja myyjältäsi.

 

Asennusmitat

Vesiliitäntöjen ja viemäröinnin asennusmitat seinässä

Seinävahvistusten ja sähköjohdotusten sijainti seinässä

Asennusohjeet

677 Peiliovien käsittely
700 Sähköopas
949 Laatikonjakajat
951 Allaskaappi laatikoilla
952 Allaskaappi ovilla
953 Allaskaappi kippiovella
954 Kaapit laatkoilla
955 Kaapit ovilla (syvyys:40 cm)
956 Kuutiokaapit
957 Kannatinratkaisut
959 Peili Saturn/Venus valaisimella
960 Peilikaappi Saturn/Venus valaisimella (syvyys 15 cm)
961 Peilikaappi pyöristetyillä ovilla
962 Seinään asennettavat lisätarvikkeet
963 Kaapit peiliovilla
964 Kaapit ovilla (leveys: 80 cm)
965 Hoito-ohjeet
966 Varotoimet pakkausnauhan poistoon
968 LED valaistu peili valkolakatulla kehyksellä
969 Peilikaappi Saturn/Venus valaisimella (syvyys 11,3 cm)
973 Asennusohje vetimille (ei mittakaavassa)
1086 Vesilukko, pyöreä
1087 Vesilukko, nelikulmainen
1088 Pesualtaan pohjaventtiili ylivuodolla
1089 Pesualtaan pohjaventtiili push open-toiminnolla
1096 Asennusohje Calidris pesualtaat
1136 Jupiter riippuvalaisin katto-asennukseen
1139 Saturn valaisin
1141 Jupiter valaisin katto-asennukseen
1189 Allaskaappi laatikoilla Shape
1190 Allaskaappi ovilla Shape
1191 Allaskaappi kippiovella Shape
1192 Täytepaneeli
1268 Kehyspeili integroiduilla LED valoilla
IM-0046 Pyöreä Venus valaisin kattoon
IM-0047 Saturn valaisin seinään


Voit katsella asennusvideoitamme täältä.
 

Käsityötä


Jokainen uuden Dansani-tuotteen yksityiskohta on huolellista laatukäsityötä. Valitsemme tarkoin oikeat materiaalit, jotta voit nauttia tuotteistamme pitkään.

Lue lisää käsityöstä täältä