Inspiraatiota sisustukseen, kun sinulla on pieni kylpyhuone

Unelmoitko, että saisit suuren kylpyhuoneen pieneen tilaan? Tutustu mahdollisuuksiin ja säilytystilan hyödyntämiseen, kun sisustuskohteenasi on pieni kylpyhuone.

Vaikka kylpyhuoneesi ei olisikaan suuri, sisustusmahdollisuuksia on paljon ja tilaa riittää vielä sinulle itsellesikin.

Yhä useammat haluavat suuren kodin sijasta vapauden asua keskeisellä paikalla ilman suuria taloudellisia taakkoja. Mutta kun useampi perheenjäsen jakaa samat pienet neliöt, on ajateltava sekä luovasti että käytännöllisesti. Seuraavassa keskitymme pieniin neliöihin ja etsimme luovia ratkaisuehdotuksia, joilla kasvatat sekä säilytystilaa että lisäät viihtyisyyttä.

Dansanilla on monia eri kalustesarjoja, jotka tarjoavat toiminnallisia ratkaisuja, kun sinulla on pieni kylpyhuone. Voit olla varma tilansäästöstä, mutta myös omien toiveidesi mukaisesta tyylistä.

Sinun tarvitsee vain käydä tutustumassa valikoimaamme ja selvittää, millä tavoin eri elementit ja pieni kylpyhuone voidaan yhdistää.

Neuvoja ja niksejä » Lisää säilytystilaa »Valitse ihanteellinen suihkuratkaisu »

Neuvoja ja niksejä

Syvyyssuunnassa kapeat altaat

Oikean altaan valinta on ratkaiseva, kun tila on ahdas. Sen on vietävä mahdollisimman vähän tilaa, oltava toiminnallinen ja helppohoitoinen. Jos valitset pienen ja syvän altaan, sinulla on tilaa pestä kädet ja kasvot kunnolla käyttää erillistä vesihanaa. Muuten sinulla on vettä ympäri lattiaa. Allaskaappia valitessasi on hyvä hyödyntää seinätilaa ja valita sellainen malli, jossa ei ole huomioitu vesilukon paikkaa. Jo 30 cm antaa hyvää tilaa esim. Wc-paperien ja puhdistusaineiden säilytykselle.

Dansanilla on useita pieniä ja syviä altaita. Se on tärkeää niin pienissä, mutta myös kapeissa ja pitkissä tiloissa.

Tutustu pieniin altaisiin »

Sisusta laatikot ja kaapit optimaalisesti

Pieni kylpyhuone kannattaa hyödyntää joka neliösenttiä myöten, mikä auttaa välttämään sekasotkuja. Käyttämällä tilanjakajia ja pieniä massiivipuisia tarjottimia voit jakaa laatikot ja kaapit pienempiin lokeroihin. Voit myös tehdä omasi itse tai käydä etsimässä mieleisesi, mutta muista valita sellaiset, jotka on helppo pitää puhtaana ja jotka kestävät kylpyhuoneen kosteutta.

Jos kaappitilaa on vielä vapaana, voit sijoittaa pyykkikorin kaappiin pois pölyä keräämästä.

Tutustu kaappien ja laatikoiden lisävarusteisiin »

Avarra tilantuntua peilillä

Pieni kylpyhuone muuttuu tilavamman ja avaramman tuntuiseksi peilin tai peilien avulla. Valitse yläkaappeihin peiliovat tai peilikaappi, jossa on vielä lisää säilytystilaa. Kokovartalopeilillä saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, koska sen lisäksi, että näet itsesi kokonaan, voit vielä tehdä viimeisen vilkaisun ennen kuin lähdet töihin.

Tutustu peilikaappeihin »

Tutustu kokovartalopeileihin »

Hyödynnä peilin ja altaan välinen tila

Jos pienesineiltäsi puuttuu tilaa, kiinnitä hylly peilin ja altaan väliin Huomaathan, että hyllyn on sovittava kylpyhuoneen kosteaan ilmaan.

Tutustu hyllyihin »

Lisää säilytystilaa

Hyödynnä tila yläkaapeilla

Poikkea perinteistä ja sijoita kaappisi sinne mihin ne mahtuvat. WC-istuimen yllä oleva tila on ihanteellinen ja usein valittu ratkaisu. Jos valitset syvyydeltään pienemmät kaapit, saat runsaasti kaappitilaa pelkäämättä pään kolhimista kaappiin. Pieni kylpyhuone näyttää epäsymmetrisen asettelun ansiosta keveämmältä ja avarammalta.

Tutustu yläkaappeihin »

Hyödynnä seinätila ja lisää säilytystilaa

64 cm erikoiskorkealla allaskaapilla voit hyödyntää seinätilaa altaan alla ja saada lisää säilytystilaa suurelle määrälle pyyhkeitä tai pesuaineita, joilla ei yleensä ole tilaa alalaatikossa. Kapeassa ja pitkässä kylpyhuoneessa voit käyttää lyhyempää allasta ja hyödyntää seinätilaa korkealla kaapilla, joka tarjoaa lisää säilytystilaa, kun käytössä on pieni kylpyhuone. Jos kylpyhuone on hyvin kapea, voit jopa asentaa kaksi yläkaappia päällekkäin, jolloin ne eivät vie lattia- tai liikkumatilaa.

Tutustu korkeisiin allaskaappeihin »

Tutustu korkeat- ja yläkaappeihin »

Säilytystilaa peilistä

Jos haluat peilin sijaan peilikaapin, voit säilyttää sen sisässä kaikki usein tarvitsemasi pienesineet - aivan nenäsi edessä. Peilikaappien sisäosat on suunniteltu huolella ja niissä on monia käteviä yksityiskohtia, kuten magneettilista saksille ja viilalle, kaksipuoliset peiliovet, suurennuspeili, sisävalo ja pistorasia pienlaitteille lisäävät toimivuutta ja mukavuutta, kun sinulla on pieni kylpyhuone.

Tutustu peilikaappeihin »

Valitse ihanteellinen suihkuratkaisu

Tilaa suihkunurkkaukselle pieniin kylpyhuoneisiin

On mukavaa, kun suihkun alla on tilaa liikkua ihanan lämpimässä vedessä. Monissa suihkuratkaisuissamme ovet voidaan siirtää kiinni seinään, kun suihkunurkkausta ei käytetä. Näillä ratkaisuilla voit poistaa vaikean valinnan, täytyykö sinun rajoittua pelkkään suihkuun tai elää suihkunurkkauksen ottaman ”hukkatilan” kanssa.

Pienissä kylpyhuoneissa suihku ja kaapit on sijoitettava toistensa lähelle. Kosteusvaurioiden välttämiseksi kaapit on suojattava vedeltä. Tässä on erityisen hyvä ratkaisu, kiinteä suihkuseinä, jossa on aukko suihkulle tai nurkkaovi kiinteällä sivupaneelilla. Viimeksi mainitussa ratkaisussa sivupaneeli suojaa kalusteita ja mahdollistaa täysin suljetiun, ovellisen suihkunurkkauksen.

Tutustu suihkuratkaisuihin »

Suihku kylpyammeessa ilman roiskeita lattialla

Pieni kylpyhuone on alttiina peilien kalkkitahroille ja lattian tulvimiselle, kun kylpyamme toimii myös suihkutilana. Kevyellä ja huomaamattomalla nurkkauksella, joka voidaan sysätä pois tieltä suihkun jälkeen, vältyt kummaltakin ongelmalta ja sinulla on myös liikkumatilaa peilin edessä.

Tutustu kylpyammeseinäkkeisiin »