Uusi kylpyhuone - toteuta toiveesi

Tämä on varmaankin tuttua. Astelet aamulla kylmälle laattalattialle ja toivot jälleen kerran, että sinulla olisi uusi kylpyhuone. Tuumasta toimeen voi kuitenkin olla pitkä matka, varsinkin jos olet epävarma mistä koko hanke pitäisi aloittaa. Mitä suurempi remontti ja mitä suuremmat muutokset, sitä hankalammalta projekti voi tuntua. Kun kyseeseen tulee uusi kylpyhuone, autamme sinua suunnittelussa ja annamme hyviä ideoita, vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla voit toteuttaa unelmasi.

Budjetti » Kylpyhuoneen käyttö » Säilytys- ja laskutila » Matalat seinät » Tilaa kaikille » Uudet kalusteet » Löydä tyylisi » Merkitse tuotteet » Projektinjohto »

Seuraava opas auttaa sinua ottamaan huomioon tärkeimmät näkökohdat, joiden avulla pystyt toteuttamaan unelmiesi kylpyhuoneen:

Miltä budjettisi näyttää?

Ensimmäiseksi on selvitettävä, millaisen budjetin uusi kylpyhuone vaatii. Neuvottele asiasta pankissa ja muista, että rakennusprojekteihin liittyy sangen usein yllättäviä kuluja ylimääräisten töiden vuoksi. Siksi budjettiin on hyvä lisätä vararahasto.

Jos mielestäsi on hankala päästä alkuun taloudellisten näkökohtien kanssa, suosittelemme lämpimästi neuvon kysymistä ammattimaisesta kylpyhuoneliikkeestä. Sieltä saat hyviä neuvoja ja opastusta projektin aloittamiseen budjetin näkökulmasta sekä inspiraatiota ja ideoita, kun toiveenasi on uusi kylpyhuone. Ota yhteyttä laajaan jälleenmyyjäverkostoomme!

Etsi jälleenmyyjä »

Kuinka käytät kylpyhuonettasi tällä hetkellä - haluatko muuttaa jotakin?

Aloita kirjoittamalla lista nykyisen kylpyhuoneesi hyvistä ja huonoista puolista. Siinä on varmasti sellaisia toimintoja, joita olet usein halunnut muuttaa sekä myös sellaisia ratkaisuja, jotka ovat toimineet hyvin ja joita toivot että uusi kylpyhuone tarjoaa edelleen.

Jos taloudessasi ei kukaan käytä vanhaa ammetta, voit vaihtaa sen suihkuratkaisuun ja saada lisää säilytystilaa esim. korkealle kaapille, meikkauspisteelle tai kokovartalopeilille. Muista miettiä tila myös pyyhekuivaimelle ja naulakolle pesualtaan ja suihkun läheisyyteen. Entä WC-paperiteline? Sillekin on hyvä löytää oikea paikka.

Mitä perusteellisemmin olet valmistautunut ja laatinut kattavan listan, sitä todennäköisemmin kylpyhuoneliikkeen sisustussuunnittelija osaa auttaa löytämään parhaimman ratkaisun toiveisiisi ja tarpeisiisi.

Tutustu laajaan inspiraatiomaailmaamme ja löydä ideoita, kun toiveissasi on uusi kylpyhuone.

Löydä kylpyhuoneinspiraatio tästä »

Laskutilaa, säilytystilaa vai kumpaakin?

Kun on kyseessä uusi kylpyhuone on hyvä miettiä ensin, miten haluat hyödyntää huoneen tilaa. Jos haluat pitkän pöytätason, jossa on tilaa esimerkiksi vauvan hoitoalustalle, tilaa korkealle kaapille ja sivukaapeille on vähemmän esim. alusvaatteiden ja pyyhkeiden säilytystä varten. Tällöin voit valita erityiskorkean allaskaapin ja hyödyntää seinätilaa pesualtaan alla.

Kapeassa huoneessa taas voit suosia lattiatilaa valitsemalla kapean allasratkaisun tinkimättä kuitenkaan liikaa laskutilasta. Jos tarvitset enemmän yhtenäistä laskutilaa, voi asymmetrinen allasratkaisu olla hyvä vaihtoehto. Jos valitset peilikaapin pelkän peilin sijaan, saat sekä peilin että ylimääräistä säilytystilaa.

Mieti tarkkaan, mitä haluat säilyttää kylpyhuoneessa ja sisusta huone sen mukaisesti. Jos ylimääräistä seinätilaa on vähän, on hyvä harkita esim. wc-istuimen yllä tai oven takana olevaa tilaa ja lisätä sinne korkea kaappi, yläkaappi tai avohyllyjä.

Lisää säilytystilaa » Lisää pöytätilaa? »

Onko kylpyhuoneessa vinoja nurkkia tai matalia seiniä?

Kun sinulle on tulossa uusi kylpyhuone, ei matalien seinien tai vinojen nurkkien tarvitse enää olla ongelma. Erityispöytätasojen, asymmetrisien pesualtaiden, pyöreiden peilien ja kelluvien hyllyjen avulla saat paljon mahdollisuuksia hyödyntää tilaa täysimääräisesti. Lisäksi sen ei tarvitse maksaa omaisuuksia.

Lue lisää ideoita matalien seinien ja vinojen nurkkien hyödyntämiseen:

Vinot katot ja ahtaat nurkat »

Tilaa kaikille valmistautua päivään

Onko kodissasi vain yksi kylpyhuone koko perheelle? Nyt on hyvä aika miettiä, mitä toimintoja haluaisit, että uusi kylpyhuone tarjoaa. Ehkä kaksoisallas olisi hyvä ratkaisu, niin isoveli ja pikkusisko voivat valmistautua päivään yhtäaikaa? Tai epäsymmetrinen allas ja pöytätasoratkaisu, jossa toinen voi meikata rauhassa toisen ajaessa partaansa? Pitkää, hyvin valaistua peiliä voi käyttää useampi samanaikaisesti hiuksia kuivatessa ja pukiessa. Uusi kylpyhuone kannattaa sisustaa perheen tarpeiden ja prioriteettien mukaisesti. Sisusta kylpyhuone perheesi tarpeiden mukaisesti. Muista, että tarpeet myös muuttuvat lasten varttuessa. Ota siis huomioon suunnittelussa myös tulevaisuus.

Lisää tehokkuutta »Lisätilaa peilin ääreen »

Tarvitaanko uusia kalusteita tai täytyykö seiniä siirtää?

Kun uusi kylpyhuone on tulossa ja kun tiedät budjettisi ja perheesi toiveet, on helpompaa miettiä mitä seikkoja nykyisestä kylpyhuoneesta on muutettava. Mitä enemmän kiinteitä asennuksia on muutettava, sitä kalliimmaksi muutostyöt tulevat. Siksi kannattaa miettiä tarkasti, voitko tulla toimeen nykyisen kokoisella ja muotoisella kylpyhuoneella kalliiden muutosten, kuten seinien tai ikkunan siirron tai vesijohtojen muuttamisen sijasta.

Uusi kylpyhuone voi olla hankala hahmottaa, minkä vuoksi suosittelemme lämpimästi ammattimaisen suunnittelijan apua. Häneltä saat apua ja opastusta vaadittavien muutosten tekoon sekä inspiraatiota kalustuksesta ja muusta sisustuksesta, jonka avulla voit hyödyntää kylpyhuoneesi mittoja täysimääräisesti.

Kylpyhuoneen koko ja muoto »

Millaista tyyliä toivot kylpyhuoneeseen?

Kun uusi kylpyhuone alkaa hahmottua suunnitelmissasi, on pian aika päättää, millaiseen tyyliin haluat sisustaa sen. Onko tyyli klassinen, moderni vai romanttinen, jotakin siltä väliltä tai jotakin aivan omintakeista? Etsi inspiraatiota sosiaalisesta mediasta, netistä tai esitteistä ja löydä oma persoonallinen tyylisi. Myös meiltä löydät hyviä tarjouksia omaan persoonalliseen tyyliisi, etsi inspiraatiota täältä.

Löydä tyylisi »

Merkitse tuotteet ennen niiden hankkimista

Kun uusi kylpyhuone on löytänyt oikean tyylin, voit alkaa valita pintamateriaaleja, kalusteita ja hanoja. Käy fyysisissä tuote- ja laattanäyttelyissä katselemassa ja tunnustelemassa erilaisia tuotteita. Erityisesti kalusteiden ja suihkujen osalta erilaisia laatutasoja on runsaasti, ja on hyvä ottaa selville, millaisilta tuotteet tuntuvat käytössä.

Jälleenmyyjiemme luona saat myös ammattimaista opastusta oikeiden tuotteiden valintaan, jotka sopivat budjettiisi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Monissa kylpyhuoneliikkeissä ja showroomeissa on myös mahdollista saada piirros ja tarkka suunnitelma, kun kyseessä on uusi kylpyhuone.

Lähimmän Dansani-jälleenmyyjän löydät täältä:

Etsi jälleenmyyjä »

Kuinka paljon voit tai haluat tehdä itse?

Riippuen siitä, kuinka paljon uusi kylpyhuone vaatii uudistus- ja muutostöitä, sinun on mietittävä tarvitsetko työhön ammattilaisia. Märkätila- ja sähköasennuksissa vaaditaan ammattilaista, ja heidän saatavuutensa ja myös pätevyytensä on selvitettävä ennen töihin ryhtymistä. Myös monissa teknisissä seikoissa vaaditaan sellaista osaamista, johon pelkkä Youtube-videoiden katselu ei riitä. Siksi suosittelemme, että teetät kaiken työn ammattilaisilla.

Budjetistasi riippuen voit miettiä, haluatko itse vastata projektin johtamisesta vai antaa myös sen ammattilaisen huoleksi.

Ammattimainen projektinhallinta

Jos haluat jättää projektin hallinnan ammattilaiselle, voit pyytää tarjouksen kokonaisvaltaisesta palvelusta yritykseltä, joka vastaa koko työstä. Siitä on useita etuja. Saat yhden yhteyshenkilön, toimitukset ja työt sujuvat sovittuun hintaan ja sovitulla aikataululla. Sinä puolestasi voit iloita ja odottaa, että pian uusi kylpyhuone on käytössä.

Kun vastaat projektista itse

Jos haluat itse johtaa projektiasi ”Uusi kylpyhuone”, voit itse valita remontin tekijän ja hallita koko projektia alusta loppuun. Pyydä tarjouslaskelmia useilta eri remonttiyrityksiltä. On tärkeää tilata remontoijat oikeassa järjestyksessä, jolloin työt eivät viivästy turhaan eivätkä muodostu liian kalliiksi. LVIS-asiantuntijat huolehtivat putkitöistä ja lattialämmityksestä, sähköasentaja tekee sähkötyöt, muurari valaa lattiat, maalari tasoittaa seinät jne. Kilpailuta hintoja useilla eri yrityksillä.

 

Toivottavasti sait tästä inspiraatiota ja että uusi kylpyhuone tulee todeksi. Jos valitset Dansanin tuotteita, ota kuva uudesta Dansani-kylpyhuoneesta sosiaalisiin medioihin käyttämällä tunnisteita #mydansani, #dansanibathrooms tai #createyourpersonalspace.