Hyvä kylpyhuoneen valaistus luo tunnelman

Oikea valaistus meikkaamiseen ja parranajoon tai kampaukseen – mutta myös valo, joka on kutsuva ja luo iloa. Valo merkitsee hyvinvoinnille todella paljon. Kuvittelepa siirtyväsi varhain aamutoimille tilaan, jossa kylpyhuoneen valaistus olisi kylmän kalsea ja kirkas. Muista siis miettiä valaistusta kylpyhuonetta sisutaessasi.

Olemme koonneet tähän vinkkejä siitä, millainen on hyvä kylpyhuoneen valaistus. Siitä saat sekä hyvää työvaloa että oikeaa tunnelmaa ja se antaa pientä ylellisyyttä arkeen.

Päivalaistus

Iltavalaistus

Himmennetty iltavalaistus

Yövalaistus

1. Mieti työvaloa

Kylpyhuoneen peilin ympärillä valon on autettava sinua huomaamaan, mitä sinun on kohennettava itsessäsi ennen kuin muut huomaavat sen. Kylpyhuoneen valaistus on oltava hyvä ja mahdollisimman luonnollinen, jotta näet meikata ja ajaa parran, niin kuin hyvässä päivänvalossa.

Suosittelemme peilikaappia tai peiliä, jossa on sisäänrakennettu valo tai lamput yläpuolella. Monissa kylpyhuonepeileissämme, kuten pyöreässä Moon-peilissä tai neliskulmaisessa Show-peilissä, on valaistus koko reunan matkalta.

2. Kylpyhuoneen valo antaa hyvän yleiskuvan

Kun avaat laatikon ja sytytät valon, näet heti missä kynsiviila, pinsetit ja muut pientavarat ovat. Dansanin laatikkovaloissa on otettu huomioon, että valo suuntautuu laatikkoon juuri oikeassa kulmassa ja että LED-valokisko ei ole näkyvillä. Voit valita laatikoiden valot useimmista Dansanin sarjoista.

Tiesitkö tämän...

60-vuotias tarvitsee kaksi kertaa niin paljon valoa kuin 20-vuotias?

3. Hyväksytty kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen lamppujen on oltava kylpyhuonekäyttöön hyväksyttyjä. Kylpyhuoneisiin on määritelty eri vyöhykkeitä, joissa vyöhykkeeseen 2 vaaditaan IP44-hyväksyntä. Kakkosvyöhyke alkaa 60 cm suihkukaapin tai kylpyammeen reunasta tai 120 cm suihkupäästä. Kaikissa Dansanin lampuissa ja valaisimissa on kylpyhuoneen valaistus hyväksyntä IP44, joten voit olla turvallisin mielin.

Lue ja lataa sähköohjeet täältä »

4. Yövaloa ja tunnelmavaloa

Juuri sen verran valoa, että näet WC:n ja pesualtaan, mutta ei niin paljon, että heräät unestasi kokonaan. Näin on hyvä olla yöaikaan, ja juuri näin toimii hämärävalo. Alavalo on lisäksi hieno kylpyhuoneen valaistus yksityiskohta ja lisä silloin, kun ei ole yö. Alavalo on saatavilla kaikkiin allaskaappeihin ja moniin Calidris-, YOU- ja Luna-sarjan peilikaappeihin.

Tiesitkö tämän...

Vietämme 80 % ajastamme sisätiloissa, jossa tarvitsemme keinovaloa?

5. Ajattele kestävästi.

Dansanin LED-ratkaisut ovat laadukkaita: 4 tunnin päivittäisellä käytöllä ja energiankulutuksella lamput kestävät 20 vuotta. Ja kun lamppu sitten on saavuttanut elinkaarensa päätepisteen, voit helposti ja ympäristöystävällisesti lajitella sen kierrätykseen. Koko kylpyhuoneen valaistus valikoima on yhtä laadukas ja ympäristöystävällinen.

Hyvä vinkki pitkäkestoiselle LED-valoille on sammuttaa ne ja olla palamatta. LED-ohjain tuottaa lämpöä toimiessaan ja jos valo palaa jatkuvasti, tämä lämpö lyhentää LEDin käyttöikää.

6. Muista valo kaapin sisään.

Samalla tavalla kuin haluat nähdä laatikon sisään, voit nähdä mitä peilikaapissa, yläkaapissa tai korkeassa kaapissa on. Kaunis ja toiminnallinen valo on sijoitettu vaakasuoraan eikä häikäise kaappia avatessa, sillä se sijaitsee kaapin sivussa.

Tiesitkö tämän...

Tutkimusten mukaan valolla on tärkeä merkitys viihtyvyyden kannalta?

7. Kylpyhuoneen valo on kokonaisuus.

Useimmat haluavat kylpyhuoneeseen rauhallista ja kaunista tunnelmaa, ja sitä saat ajattelemalla, että kylpyhuoneen valaistus on kokonaisuus, joka koostuu toisiinsa sopivista osista. Esimerkiksi Jupiter-lamppuamme on saatavilla sekä kattokohdevalona, riippuvalaisimena että peilivalaisimena. Kun kylpyhuoneessa on kolme saman sarjan erilaista lamppua, saat paitsi hienoa valoa, myös yhtenäisen tyylin.

8. Valon ohjaus

Valmistautuessasi yöpuulle hillitty ja lämminsävyinen kylpyhuoneen valaistus, kuten auringon laskiessa, auttaa sinua nukahtamaan helpommin. Aamulla taas tarvitset hyvää työvaloa, joka on valkoista ja muistuttaa luonnollista aamuvaloa. Saat molemmat valotyypit, kun valitset peilin ja peilikaapit valonohjaustoiminnolla. Voit säätää valon väriä lämpimäksi tai kylmäsi sekä himmentää sitä tarpeesi mukaan.

 

Yksi painallus

Nyt voit myös yhdistää peilien, valaisimien ja kohdevalojen valaistuksenohjauksen toisiinsa. Näin peilin valojen säätö säätää samalla myös riippuvalaisinten ja kohdevalaisinten voimakkuuden ja värisävyn. Ainutlaatuinen langaton ohjaus on helppo ottaa käyttöön eikä vaadi Wi-Fi yhteyttä. Tarvitset vain yhden vastaanottimen jokaista 5 laitetta kohden, joko peilikaappia, riippuvalaisinta tai kohdevalaisinta.

Haluatko tietää enemmän hyvästä valaistuksesta?

Jos hyvä kylpyhuoneen valaistus on sinulle samanlainen sydämen asia kuin meille, voit lukea hieman enemmän siitä ja Ra-arvosta, kelvin-arvosta ja valon laadusta. Tutustu niihin valaistusesitteessämme, johon pääset tästä.